
Golden Pheasant
The Golden Pheasant or “Chinese Pheasant”, (Chrysolophus pictus) is a gamebird of the order Galliformes (gallinaceous birds) and the family Phasianidae. It is native to forests in mountainous areas of western China but feral populations have been established in the United Kingdom and elsewhere. The adult male is 90-105 cm in length, its tail accounting for two-thirds of the total length. It is unmistakable with its golden crest and rump and bright red body. The deep orange “cape” can be spread in display, appearing as an alternating black and orange fan that covers all of the face except its bright yellow eye, with a pinpoint black pupil.

Birds of Paradise
The birds-of-paradise are members of the family Paradisaeidae of the order Passeriformes. The majority of species in this family are found on the island of New Guinea and its satellites, with a few species occurring in the Moluccas of Indonesia and eastern Australia. The family has forty species in 13 genera. The members of this family are perhaps best known for the plumage of the males of most species, in particular highly elongated and elaborate feathers extending from the beak, wings or head. For the most part they are confined to dense rainforest habitat. The diet of all species is dominated by fruit and to a lesser extent arthropods. The birds-of-paradise have a variety of breeding systems, ranging from monogamy to lek based polygamy.

Hyacinth Macaw
Native to central and eastern South America, the Hyacinth Macaw (Anodorhynchus hyacinthinus), or Hyacinthine Macaw, is the largest macaw and the largest flying parrot species in the world, though the flightless Kakapo of New Zealand can outweigh it at up to 3.5 kg. In terms of length it is larger than any other species of parrot. While generally easily recognized, it can be confused with the far rarer Lear’s Macaw. Their popularity as pets has taken a heavy toll on their population in the wild.

Flamingo (Phoenicopteridae)
Flamingos or flamingoes are gregarious wading birds in the genus Phoenicopterus and family Phoenicopteridae. There are four flamingo species in the Americas and two species in the Old World. Flamingos frequently stand on one leg. The reason for this behavior is not fully known. Flamingo tongues were considered a delicacy in Ancient Rome.

Scarlet Tanager
The Scarlet Tanager (Piranga olivacea) is a medium-sized American songbird. Formerly placed in the tanager family (Thraupidae), it and other members of its genus are now classified in the cardinal family. The species’s plumage and vocalizations are similar to other members of the cardinal family.

Northern Oriole
The Baltimore Oriole, Icterus galbula, is a small icterid blackbird which is on average 18 cm long and weighs 34 g. This bird received its name from the fact that the male’s colors resemble those on the coat-of-arms of Lord Baltimore. At one time, this species and the Bullock’s Oriole, Icterus bullockii, were considered to be a single species, the Northern Oriole.

Mountain Bluebird
The Mountain Bluebird (Sialia currucoides) is a medium-sized bird weighing about an ounce, with a length from 15–20 cm (6–8 in). They have light underbellies and black eyes. Adult males have thin bills. They are bright blue and somewhat lighter beneath. Adult females have duller blue wings and tail,fake grey breast, grey crown, throat and back. The Mountain Bluebird is migratory. Their range varies from Mexico in the winter to as far north as Alaska, throughout the western U.S. and Canada. Northern birds migrate to the southern parts of the range; southern birds are often permanent residents. Some birds may move to lower elevations in winter.

Northern Cardinal
The Northern Cardinal (Cardinalis cardinalis) or Redbird is a North American bird in the cardinal family. It is found from southern Canada through the eastern United States from Maine to Texas and south through Mexico to northern Guatemala and Belize. It can also be found on the Big Island of Hawaii. It is found in woodlands, gardens, shrublands, and swamps. The Northern Cardinal is a mid-sized songbird with a body length of 21–23 centimeters (8.3–9 in). It has a distinctive crest on the head and a mask on the face which is black in the male and gray in the female. It displays sexual dimorphism in its coloration; the male is a vibrant red, while the female is a dull red-brown shade. The Northern Cardinal is mainly granivorous, but also feeds on insects and fruit.

American Goldfinch
The American Goldfinch (Spinus tristis), also known as the Eastern Goldfinch and Wild Canary, is a North American bird in the finch family. It is migratory, ranging from southern Canada to North Carolina during the breeding season, and from just south of the Canadian border to Mexico during the winter. The American Goldfinch is a granivore and adapted for the consumption of seedheads, with a conical beak to remove the seeds and agile feet to grip the stems of seedheads while feeding. It is a social bird, and will gather in large flocks while feeding and migrating. It may behave territorially during nest construction, but this aggression is short-lived. Its breeding season is tied to the peak of food supply, beginning in late July, which is relatively late in the year for a finch. This species is generally monogamous, and produces one brood each year.

Wood Duck
The Wood Duck or Carolina Duck (Aix sponsa) is a medium-sized perching duck. A typical adult is about 48 cm (19 in) in length with an average wingspan of 73 cm (29 in). This is about three-quarters of the length of an adult Mallard. It shares its genus with the Asian Mandarin Duck. Their breeding habitat is wooded swamps, shallow lakes, marshes or ponds in eastern North America, the west coast of the United States and western Mexico. They usually nest in cavities in trees close to water, although they will take advantage of nesting boxes in wetland locations if available. The wood duck tends to fly for prolonged periods of time after reproducing. Their personality is shy and skittish.

Kingfisher (Halcyonidae)
The tree kingfishers or wood kingfishers, family Halcyonidae, are the most numerous of the three families of birds in the kingfisher group, with between 56 and 61 species in around 12 genera, including several species of kookaburras. The family appears to have arisen in Indochina and the Maritime Southeast Asia and then spread to many areas around the world. Tree kingfishers are widespread through Asia and Australasia, but also appear in Africa and the islands of the Pacific and Indian Oceans, utilising a range of habitats from tropical rainforest to open woodlands.

Green Wing Macaw Parrot
The Red-and-green Macaw (Ara chloropterus), also known as the Green-winged Macaw, is a large mostly-red macaw of the Ara genus. The Red-and-green Macaw can be readily identified from the Scarlet Macaw as whilst the breast of both birds is bright red, the upper-wing covert feathers of the Red-and-green Macaw are green (as opposed to yellow, or yellow and green in the Scarlet Macaw). In addition, the Red-and-green Macaw has characteristic red lines around the eyes formed by rows of tiny feathers on the otherwise bare white skin patch; this is one of the biggest differences from a Scarlet Macaw to the casual viewer. Iridescent teal feathers are surrounded by red on the tail.

Troupial
The Venezuelan Troupial is fairly large in size, with a long tail and a bulky bill. It has a black head and upper breast. The feathers on the front of the neck and upper breast stick outward, making an uneven boundary between the black and the orange of the bird’s lower breast and underside. The rest of the orange color is found on the upper and lower back, separated by the black shoulders. The wings are mostly black except for a white streak that runs the length of the wing when in a closed position.

Blue Throated Bee-Eater
The Blue-throated Bee-eater (Merops viridis) is a species of bird in the Meropidae family. It is found in Brunei, Cambodia, China, Hong Kong, Indonesia, Laos, Malaysia, the Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand, and Vietnam. Its natural habitat is subtropical or tropical mangrove forests. They are characterized by richly colored plumage, slender bodies and usually elongated central tail feathers. It is a species of bird in the Meropidae family.

Painted Bunting
The male Painted Bunting is often described as the most beautiful bird in North America. Its beautiful colors, dark blue head, green back, red rump and underparts, make it easy to identify, but is difficult to spot since it hides in foliage even when it sings. The plumage of female and juvenile Painted Buntings is green and yellow-green, serving as camouflage. The Painted Bunting is found in thickets, woodland edges and brushy areas, along roadsides, in suburban areas, and gardens.

Keel-billed Toucans
The Keel-billed Toucan (Ramphastos sulfuratus), also known as Sulfur-breasted Toucan, Rainbow-billed Toucan, is a colorful South American bird with a large bill. It is the national bird of Belize. The Keel-billed Toucan can be found from Southern Mexico to Venezuela and Colombia. It roosts in the canopies of tropical, subtropical, and lowland rainforests, up to altitudes of 1,900 m. It roosts in holes in trees, often with several other toucans. This can be very cramped, so the birds tuck their tails and beaks under their bodies to conserve space while sleeping. Adding to the lack of space, the bottoms of the holes are often covered with pits from the fruit the toucans have eaten.

Rainbow Lorikeet
The Rainbow Lorikeet is very colourful – almost every colour of the rainbow can be found on their feathers. They are not large birds, with a Rainbow Lorikeet’s length ranging from 25–30 cm (9.8-11.8 in) in size, and have a wingspan of about 17 cm (6.7 in). The Rainbow Lorikeet, Trichoglossus haematodus is a species of Australasian parrot found in Australia, eastern Indonesia (Maluku and Western New Guinea), Papua New Guinea, New Caledonia, Solomon Islands and Vanuatu. In Australia, it is common along the eastern seaboard, from Queensland to South Australia and northwest Tasmania. Its habitat is rainforest, coastal bush and woodland areas.

Scarlet Macaw
The Scarlet Macaw (Ara macao) is a large, colorful macaw. It is about 81 centimetres (32 in) long, of which more than half is the pointed, graduated tail typical of all macaws. The average weight is about 1 kilogram (2.2 lb). The plumage is mostly scarlet, but the rump and tail-covert feathers are light blue, the greater upperwing coverts are yellow, the upper sides of the flight feathers of the wings are dark blue as are the ends of the tail feathers, and the undersides of the wing and tail flight feathers are dark red with metallic gold iridescence. Some individuals may have green in the wings. Three subspecies present varying widths in their yellow wing band. There is bare white skin around the eye and from there to the bill. Tiny white feathers are contained on the face patch. It is native to humid evergreen forests in the American tropics. Range extends from extreme south-eastern Mexico to Amazonian Peru, Bolivia and Brazil in lowlands up to 500 m (1,640 ft) (at least formerly) up to 1,000 m (3,281 ft). It has been widely extirpated by habitat destruction and capture for the parrot trade, but locally it remains fairly common.

The Stork-billed Kingfisher
The Stork-billed Kingfisher, Pelargopsis capensis (formerly Halcyon capensis), is a tree kingfisher which is widely but sparsely distributed in tropical south Asia from India and Sri Lanka to Indonesia. This is a very large kingfisher, 35 cm in length. The adult has a green back, blue wings and tail, and grey head. Its underparts and neck are buff. The very large bill and legs are bright red. The flight of the Stork-billed Kingfisher is laboured and flapping, but direct. Stork-billed Kingfisher is a species of a variety of well-wooded habitats near lakes, rivers or coasts. It perches quietly whilst seeking food, and is often inconspicuous despite its size. It is territorial and will chase away eagles and other large predators. This species hunts fish, frogs, crabs, rodents and young birds.

Peafowl or Peacock
The term peafowl can refer to the two species of bird in the genus Pavo of the pheasant family, Phasianidae. The African Congo Peafowl is placed in its own genus Afropavo and is not dealt with here. Peafowl are best known for the male’s extravagant tail, which it displays as part of courtship. The peafowl are forest birds that nest on the ground. The Pavo peafowl are terrestrial feeders but roost in trees. Many of the brilliant colours of the peacock plumage are due to an optical interference phenomenon, Bragg reflection, based on (nearly) periodic nanostructures found in the barbules (fiber-like components) of the feathers.
No comments:
Post a Comment